Frågor och svar

Här har vi samlat lite vanliga frågor och svar kring klubbens verksamhet.
(Klicka på kategorierna för att öppna och stänga)

 

Jag vill boka tid i HundArena på kort varsel, hur gör jag?

Svar: Först och främst måste du vara registrerad i vårt bokningssystem för Kungsörs HundArena (Se mer info. i vårt avsnitt Bokning & Prislista)
Därefter väljer du Bokningsfrågor HundArena i vårt kontaktformulär här på hemsidan och meddelar oss vilken tid du önskar boka.

Vi hjälper då dig att skapa bokningen och vi meddelar dig vad kostnaden blir och hur du betalar.

Tänk dock på att vi är en ideell förening och vi läser e-post när vi kan och hinner (vanligtvis under kvällstid på vardagar). Vill man boka tid på mycket kort varsel (ex. på samma dag eller dagen efter), så finns risk för att vi inte hinner se din förfrågan i tid.

 

Jag har bokat en tid i bokningssystemet, men nu är den helt plötsligt borta?! Vart är min bokning?

Svar: Vårt bokningssystem makulerar bokningar automatiskt, ifall bokningen inte är markerad som betald senast 7 dagar innan bokad tid. Vi betalmarkerar bokningar allt eftersom betalningarna syns på vårt klubbkonto. Betalning som inte kommit eller som kommer för sent, är oftast orsaken till att bokningen makulerats. Kontakta Bokningsfrågor HundArena via vårt kontaktformulär och meddela om din betalning skulle bli sen, så kan vi rädda din bokning från makulering.

Vi rekommenderar att du betalar din bokning i god tid! Tänk också på att betalning via bankgiro kan ta 1-2 bankdagar att slå igenom.

 

Jag har ett presentkort med gratistimmar i Kungsörs HundArena. Hur använder jag det?

Svar: Boka först den tid du vill ha, därefter kontaktar du oss och meddelar att du önskar utnyttja ett presentkort samt hur många timmar. Vi hjälper då dig att betalmarkera dessa timmar i bokningssystemet för din bokning. Om du har bokat fler timmar än presentkortet täcker, så betalar du bara in den återstående kostnaden.
När du sen anländer till Kungsörs HundArena så ska förbrukat presentkort läggas i brevlådan som finns i slussutrymmet mellan entrén och träningshallen.

 

Hur kommer jag in i hallen på min bokade tid? / Var hittar jag dörrkoden för min bokning?

Svar: 2 dygn innan bokad och betald tid, så kan du titta under “Mina tider” när du har loggat in i bokningssystemet (Se bilden nedan). Där framgår dörrkoden för din bokning. Dörrkoden matar du in i knappsatsen vid HundArenas entrédörr, så kommer du in i anläggningen.

mina_tider

 

Jag behöver avboka en redan betald bokning, hur gör jag då och kan jag få mina pengar tillbaka?

Svar: Tyvärr gör vi inte återbetalningar av bokningsavgiften, däremot får du självklart ha beloppet till godo för bokning av en annan tid istället. Tänk på att inte avboka en betald tid på egen hand i bokningssystemet, utan meddela oss först att du önskar avboka den aktuella tiden samt vilken tid du önskar boka istället, så hjälper vi dig med ärendet.

Jag vill gärna gå <kursens namn>, kommer klubben anordna någon sådan kurs?

Svar: Ett aktuellt kursutbud bygger på intresset från medlemmar och vilka instruktörer som är tillgängliga i klubben.
Om du önskar gå en speciell kurs som just nu inte finns med i utbudet, kan du alltid kontakta klubbens Utbildningsansvarig och meddela ditt intresse. Är många intresserade av samma kurs, så är det större chans att man försöker anordna den.

 

Måste jag vara medlem i Kungsörs Brukshundklubb för att få gå era kurser?

Svar: Ja, för att få delta på klubbens egna så kallade Interna Kurser, så måste du vara medlem i klubben.
Du kan dock anmäla dig till en sådan kurs, men är du inte medlem får du ange det i formuläret för kursanmälan. I sådant fall kommer klubbens medlemsansvarig att skicka information till dig om hur du går till väga för att bli medlem.

 

Ett kursblad försvann plötsligt från ert kursutbud, vad hände med kursen?

Svar: Kursblad som tas bort från kursutbudet beror oftast på någon av dessa orsaker:
– Kursen har blivit fullbokad
– Kursen har passerat startdatum
– Kursen har ställts in

Har du anmält dig till en kurs som ställts in, så kommer du informeras om detta.
Har du anmält dig och fått plats i en kurs, så kommer du innan kursstart få en inbjudan och mer information.

Ett bra tips är att ladda hem/skriva ut kursbladen från de kurser som du är intresserad av eller som du har anmält dig till, på så vis har du alltid tillgång till kursbladet i efterhand. I övrigt får du kontakta klubbens Utbildningsansvarig via vårt kontaktformulär, om du har frågor angående kurserna.

Jag har varit på (eller skulle deltagit på) en tävling hos er och nu har jag frågor om tävlingsresultat, intyg, betalning m.m. Vem kontaktar jag?

Svar: I första hand kontaktar du tävlingsledaren som höll i tävlingen. Dennes kontaktuppgifter brukar stå med i tävlingsinbjudan eller i tävlings-PM:et. Har du inte längre tillgång till inbjudan eller PM, gå då till vårt kontaktforumlär här på hemsidan och kontakta Disciplinansvarig för den tävlingsdisciplin som ärendet gäller.

 

Jag ser en tävling som ska börja snart, men jag hittar inga tävlingsdokument på er hemsida. Var hittar jag dessa?

Svar: I första hand hänvisar vi till den tävlingstjänst som registrerat själva tävlingen. I tävlingstjänsten hittar du tävlingsdokumentation och tävlingsinformation (allt eftersom de gjorts tillgängliga). Länkar till de olika tävlingstjänsterna hittar du på vår översiktssida för tävlingar.

I övriga fall så skapar vi separata nyhetsinlägg här på klubbens hemsida, där vi lägger upp diverse tävlingsinformation.

Hur får jag reda på vad som händer i klubben och hur klubben utvecklas?

Svar: Det finns flera olika sätt att hålla dig uppdaterad om vad som händer och sker i klubben.
Hemsidan har den mer grundläggande, statiska informationen om klubben, vilket uppdateras lite då och då. Hemsidans klubbnyheter kan däremot uppdateras lite oftare och förmedlar information om kommande, betydande händelser i klubben (ex. inbjudningar till möten och arrangemang, nya kurser etc.)

Klubbens grupp på Facebook fungerar som en samlingsplats för det mer dagliga informationsflödet som berör klubben och på klubbens Instagram kan man titta på foton från verksamheter, arrangemang m.m.

 

Har ni något specifikt bildgalleri på hemsidan från tävlingar, kurser och dylikt?

Svar: Nej, det har vi inte. Utvalda foton tagna från verksamheten, laddas istället successivt upp på klubbens Instagram.
Instagram är ett fristående socialt nätverk för fotodelning, där klubben laddar upp tagna foton allt eftersom. Du behöver inget inlogg för att se klubbens bilder på Instagram, men om du har ett eget Instagram-konto så kan du gilla klubbens foton och även lämna egna kommentarer.

 

Var hittar jag information om boenden och matställen i Kungsör med omnejd?

Svar: Vänligen titta in på Kungsörs kommuns hemsida för mer information om boenden, matställen m.m.

• Om du håller muspekaren still över ett foto i spalten “Senaste från Instagram”, så ser du en del av fotots beskrivningstext. Klickar du på fotot kommer du direkt vidare till fotot på Instagram.

• Nyhetsinläggen på hemsidan är kategoriserade. Genom att klicka på en kategori i själva inlägget eller via Nyhetsarkivet, så får du upp samtliga nyhetsinlägg som skapats i just den kategorin.

• När du scrollar ned i ett avsnitt så dyker det upp en pil i nedre vänstra hörnet. Klicka på den om du vill komma till toppen av sidan igen.

• Styckestext på hemsidan som är rödfärgade, är direktlänkar som går till andra avsnitt eller andra sidor.

• Klickar du på logotyperna högst upp på sidan, så kommer du till hemsidans “Förstasida”.

• Ser hemsidan “konstig” ut eller upplever du stora problem med att använda hemsidan?
Se då i första hand till att du kör den senaste versionen av webbläsare i din dator/surfplatta/smartphone, sen kan du återbesöka hemsidan. Har du fortsatta problem eller upptäcker felaktigheter på hemsidan, kontakta då webb@kungsorsbhk.com