Frågor och svar

Här har vi samlat lite vanliga frågor och svar kring klubbens verksamhet.
(Klicka på kategorierna för att öppna och stänga)

 

Hur ser jag lättast vilka tider jag har bokat?

Svar: Logga in i bokningssystemet och titta under “Mina tider”… Där kan du alltid se dina samtliga utförda och registrerade bokningar, kostnad och betalstatus på bokningarna, samt aktuell dörrkod för nära förestående bokningar.

 

Hur kommer jag in i hallen på min bokade tid? / Var hittar jag dörrkoden för min bokning?

Svar: 2 dygn innan bokad och betald tid, så kan du titta under “Mina tider” när du har loggat in i bokningssystemet. Där framgår dörrkoden för din bokning. Dörrkoden matar du in i knappsatsen vid HundArenas entrédörr, så kommer du in i anläggningen.

mina_tider

 

Jag har ett presentkort med gratistimmar i Kungsörs HundArena. Hur använder jag det?

Svar: Kontakta oss om vilken tid du önskar boka och meddela att du har ett presentkort, så hjälper vi dig att lägga upp bokningen.
Om du önskar göra en större bokning än vad presentkortet i sig täcker, så informerar vi dig om mellanskillnaden och betalningsförutsättningar.
När du anländer till Kungsörs HundArena så ska förbrukat presentkort läggas i brevlådan som finns i slussutrymmet mellan entrén och träningshallen.

 

Jag vill avboka en redan betald bokning, hur gör jag då och kan jag få mina pengar tillbaka?

Svar: En tid som du redan har betalat kan du inte avboka själv i bokningssystemet. I första hand ser vi helst att du kommer överens med någon annan att nyttja din bokning, alternativt kontakta oss i god tid om önskemål att flytta bokningen till en annan ledig tid istället. Återbetalningar görs i normalfall inte, såvida vi inte bedömer skälet lämpligt.

 

Vilka betalstatus kan bokningar ha?

Svar: Dina registrerade bokningar under “Mina tider” i bokningssystemet, har en betalstatus beroende på hur bokningen skapades och huruvida den är betald eller inte.

Om du som kund direktbetalar en bokning, får bokningen betalstatus: Ja (Payson)
Om du som kund reserverar en bokning, får bokningen betalstatus: Nej

Om klubbens bokningsadministratör betalmarkerar en bokning åt dig som kund, får bokningen betalstatus: Ja (via admin)
Om klubbens bokningsadministratör skapar en obetald bokning åt dig som kund, får bokningen betalstatus: Nej (faktureras)*

*Nej (faktureras)” betyder inte alltid att den obetalda bokningen är ett fakturaärende.
Alla obetalda bokningar som bokningsadministratören skapar åt kund får alltid denna betalstatus, oavsett vilken betalningsöverenskommelse som gjorts.

Jag vill gärna gå <kursens namn>, kommer klubben anordna någon sådan kurs?

Svar: Ett aktuellt kursutbud bygger på intresset från medlemmar och vilka instruktörer som är tillgängliga i klubben.
Om du önskar gå en speciell kurs som just nu inte finns med i utbudet, kan du alltid kontakta klubbens Utbildningsansvarig och meddela ditt intresse. Är många intresserade av samma kurs, så är det större chans att man försöker anordna den.

 

Måste jag vara medlem i Kungsörs Brukshundklubb för att få gå era kurser?

Svar: Ja, för att få delta på klubbens egna så kallade Interna Kurser, så måste du vara medlem i klubben.
Du kan dock anmäla dig till en sådan kurs, men är du inte medlem får du ange det i formuläret för kursanmälan. I sådant fall kommer klubbens medlemsansvarig att skicka information till dig om hur du går till väga för att bli medlem.

 

Ett kursblad försvann plötsligt från ert kursutbud, vad hände med kursen?

Svar: Kursblad som tas bort från kursutbudet beror oftast på att kursen redan har passerat startdatum eller att kursen har ställts in.

Har du anmält dig till en kurs som ställts in, så kommer du informeras om detta.
Har du anmält dig och fått plats i en kurs, så kommer du innan kursstart få en inbjudan och mer information.

Ett bra tips är att ladda hem/skriva ut kursbladen från de kurser som du är intresserad av eller som du har anmält dig till, på så vis har du alltid tillgång till kursbladet i efterhand. I övrigt får du kontakta klubbens Utbildningsansvarig via vårt kontaktformulär, om du har frågor angående kurserna.

Jag har varit på (eller skulle deltagit på) en tävling hos er och nu har jag frågor om tävlingsresultat, intyg, betalning m.m. Vem kontaktar jag?

Svar: I första hand kontaktar du tävlingsledaren som höll i tävlingen. Dennes kontaktuppgifter brukar stå med i tävlingsinbjudan eller i tävlings-PM:et. Har du inte längre tillgång till inbjudan eller PM, gå då till vårt kontaktforumlär här på hemsidan och kontakta Disciplinansvarig för den tävlingsdisciplin som ärendet gäller.

 

Jag ser en tävling som ska börja snart, men jag hittar inga tävlingsdokument på er hemsida. Var hittar jag dessa?

Svar: I första hand hänvisar vi till den tävlingstjänst som registrerat själva tävlingen. I tävlingstjänsten hittar du tävlingsdokumentation och tävlingsinformation (allt eftersom de gjorts tillgängliga). Länkar till de olika tävlingstjänsterna hittar du på vår översiktssida för tävlingar.

I övriga fall så skapar vi separata nyhetsinlägg här på klubbens hemsida, där vi lägger upp diverse tävlingsinformation.

Hur får jag reda på vad som händer i klubben och hur klubben utvecklas?

Svar: Det finns flera olika sätt att hålla dig uppdaterad om vad som händer och sker i klubben.
Hemsidan har den mer grundläggande, statiska informationen om klubben, vilket uppdateras lite då och då. Hemsidans klubbnyheter kan däremot uppdateras lite oftare och förmedlar information om kommande, betydande händelser i klubben (ex. inbjudningar till möten och arrangemang, nya kurser etc.)

Klubbens grupp på Facebook fungerar som en samlingsplats för det mer dagliga informationsflödet som berör klubben och på klubbens Instagram kan man titta på foton från verksamheter, arrangemang m.m.

 

Har ni något specifikt bildgalleri på hemsidan från tävlingar, kurser och dylikt?

Svar: Nej, det har vi inte. Utvalda foton tagna från verksamheten, laddas istället successivt upp på klubbens Instagram.
Instagram är ett fristående socialt nätverk för fotodelning, där klubben laddar upp tagna foton allt eftersom. Du behöver inget inlogg för att se klubbens bilder på Instagram, men om du har ett eget Instagram-konto så kan du gilla klubbens foton och även lämna egna kommentarer.

 

Var hittar jag information om boenden och matställen i Kungsör med omnejd?

Svar: Vänligen titta in på Kungsörs kommuns hemsida för mer information om boenden, matställen m.m.

• Nyhetsinläggen på hemsidan är kategoriserade. Genom att klicka på en kategori i själva inlägget eller via Nyhetsarkivet, så får du upp samtliga nyhetsinlägg som skapats i just den kategorin.

• När du scrollar ned i ett avsnitt så dyker det upp en pil i nedre vänstra hörnet. Klicka på den om du vill komma till toppen av sidan igen.

• Styckestext på hemsidan som är rödfärgade, är direktlänkar som går till andra avsnitt eller andra sidor.

• Klickar du på logotyperna högst upp på sidan, så kommer du till hemsidans “Förstasida”.

• Ser hemsidan “konstig” ut eller upplever du stora problem med att använda hemsidan?
Se då i första hand till att du kör den senaste versionen av webbläsare i din dator/surfplatta/smartphone, sen kan du återbesöka hemsidan. Har du fortsatta problem eller upptäcker felaktigheter på hemsidan, kontakta då webb@kungsorsbhk.com