Om Kungsörs HundArena

Kungsörs HundArena är en uppvärmd inomhushall på c:a 1100m² och som används till hundrelaterad verksamhet.
Anläggningen består av en träningshall, cafeteria/teorilokal, kontor, samt två toaletter (varav en är handikappanpassad).

Underlaget i träningshallen utgörs av en konstgräsmatta med en extremt tät och slitstark gräskvalitet, vilket ger bra fäste för tassarna. Mattan är inte fylld med sand eller gummikulor och har egenskaper som påminner mer om en fin naturgräsmatta. För att mattan ska vara extra skonsam mot hundens ben, ligger en 25mm tjock sviktpad under gräset. Sviktpadden fungerar som stötdämpare och ger extra energi i steget.

Framförallt under vinterhalvåret har Kungsörs Brukshundklubb kurs- och tävlingsverksamhet i hallen. Utöver det hyrs hallen ut och kan bokas av privatpersoner, träningsgrupper, föreningar m.m. året runt.

Kungsörs HundArena drivs ideellt av medlemmarna i Kungsörs Brukshundklubb och den dagliga verksamheten för anläggningen sköts av klubbens arbetsgrupp för hallen. Kungsörs HundArena har funnits sedan 2010 och flyttade hösten 2017 till nya lokaler. För aktuell besöksadress till Kungsörs HundArena, se avsnittet Adresser och karta.
.

För en översikt över området och parkeringsytorna, se denna översiktskarta.

För en översiktsplan inomhus med måttsättningar, se denna måttöversikt.

 

Bilder på anläggningen: